Tento web používá cookies k analýze návštěvnosti a personalizaci reklam. Pokud stránky dál používáte, dáváte najevo, že s tím souhlasíte. Pro více informací navštivte naše Zásady ochrany osobních údajů.

Jak připravit kukuřici?

Chcete-li připravit kukuřici, začněte ohříváním oleje ve vysoké hrnci s víkem a přidejte 3 jádra popcornu, abyste otestovali, kdy je olej připraven. Jakmile uslyšíte první popíchnutí jádra, přidejte do pánve cukr, sůl a zbytek jader. Rychle promíchejte ingredience dohromady, nasaďte víčko a protřepejte pánev tam a zpět, zatímco víko držíte. Když se praskání zpomalí, vyjměte pánev z ohně a nalijte popcorn na plech vyložený pergamenem, aby vychladl. Chcete-li se naučit, jak připravit sladkou a kořeněnou kukuřici, pokračujte v čtení!

Chcete-li připravit kukuřici
Chcete-li připravit kukuřici, začněte ohříváním oleje ve vysoké hrnci s víkem a přidejte 3 jádra popcornu, abyste otestovali, kdy je olej připraven.

Rychlovarná konvice je jednou z nejvýraznějších chutí a vůní letního veletrhu, ale můžete si doma vyrobit dávku profesionální kvality za méně než 20 minut. Recept je navíc snadno upravitelný se spoustou zábavných variací, takže si můžete své svačinky namíchat podle svých chuťových pohárků.

Složení

  • 3 lžíce oleje (kokosový, řepkový, zeleninový, slunečnicový)
  • 0,5 (125 ml) šálku kukuřičných zrn
  • 0,25,5 šálku (60-125 ml) bílého cukru, v závislosti na požadované sladkosti
  • 1-2 čajové lžičky soli

Metoda 1 ze 2: výroba klasické konvice kukuřice

  1. 1
    Před časem si změřte svou kukuřici, cukr a olej. Chcete-li zabránit vypalování, chcete mít možnost přidat vše správně, když je to potřeba. Jediným způsobem, jak toho dosáhnout, je předběžné měření ingrediencí.
    • Množství cukru kdekoli mezi 0,25,5 šálku (60-125 ml) závisí na vašem osobním vkusu. Pro začátečníky není špatné rozdělit rozdíl a použít 0,33 šálku (80 ml) cukru.
  2. 2
    Zahřejte olej ve vysoké pánvi s víkem a přidejte tři "testovací" jádra, jakmile se zahřeje. Hořák postavte na středně vysokou teplotu a zahřejte jej. Jakmile se objeví jedno z těchto tří jader, budete připraveni vyrobit svůj popcorn.
  3. 3
    Vyložte plech na pečení pergamenovým papírem. Když to uděláte, dávejte pozor, aby vám testovací jádra praskla - to je vaše indikace k zahájení vaření.
    Že moje kukuřičná kukuřice bude sladká
    Byl jsem velmi nadšený, že moje kukuřičná kukuřice bude sladká, ale nakonec to bylo hořké.
  4. 4
    Přidejte cukr, sůl a kukuřici, jakmile uslyšíte prasknutí prvního testovacího jádra. Toto je vaše stopa, že olej má ideální teplotu. Všimněte si, že stačí počkat, až vyskočí první jádro - s ostatními dvěma se tolik nebojte.
  5. 5
    Všechny přísady promíchejte, aby se pokryly, a víčko rychle nasaďte zpět. Horký olej je jen polovina z rovnice vaření - je také nutné pára pomocí pop vaši kukuřici. Vše promíchejte, aby se cukr a olej dobře rozdělily po jádrech, a poté víčko nasaďte zpět.
  6. 6
    Když popcorn začne praskat, zatřeste pánví a přidržte víko. Brzy by to mělo být jen příležitostné - každých přibližně 15–20 sekund. Pomocí držáku na nádobí pevně přidržte víko, aniž byste si popálili ruce.
  7. 7
    Při zvětšování praskání častěji protřepávejte a každých 4 až 5 sekund odpočívejte v pánvi, abyste získali teplo. Jakmile se praskání stane energičtějším, začněte s pánví stále častěji protřepávat, občas jej na několik sekund opět zahřejte, aby zůstal horký.
  8. 8
    Odstraňte z ohně, jakmile praskání zpomalí na jedno „prasknutí“ každé 1-2 sekundy. Pokud interval mezi prasknutími poklesl na bod, kdy je každých několik sekund jen jeden prasknutí, snižte teplotu. Váš popcorn je hotový.
    • I když vždy budete mít neobskakovaná jádra, příliš dlouhé čekání ve snaze je všechny popelit povede ke spálené kukuřici.
    • Celý tento proces by obecně měl trvat jen 2–3 minuty.
    Kořeněně sladkým pohledem na konvici kukuřice pro ty
    Tato variace je lahodným, kořeněně sladkým pohledem na konvici kukuřice pro ty, kteří nechtějí jen něco sladkého.
  9. 9
    Okamžitě vylijte popcorn na plech a rozprostřete jej, aby vychladl. Horké hrnce to zbytkové teplo bude vařit a vypálit na popcorn, pokud odešel v příliš dlouho. Posypte to na plech a rozetřete tak, abyste měli jen jednu vrstvu, což pomůže rovnoměrně vychladnout popcorn.
    • Jeho rozprostření pomáhá popcornu vyschnout, když se ochladí, místo aby byl mokrý.

Metoda 2 ze 2: tvorba variace kukuřice

  1. 1
    Hrajte s použitým typem kukuřičného jádra. Většina lidí si neuvědomuje, že existuje celá řada různých typů jader, a mají mírně odlišné účinky na strukturu vaší kukuřice. Pro klasické „explodované“ jádro s tenkými a drsnými hranami můžete použít „filmový popcorn“. Pro měkčí popcorn bez slupky použijte odrůdu „tender“. U velkých balónkových jader populárních na státních veletrzích byste měli hledat „houbový popcorn“, který si zachovává kulatější tvar.
    • Pokud nežijete v blízkosti specializovaného obchodu, možná budete muset tyto verze objednat online.
  2. 2
    Přidejte 0,25 čajové lžičky mletého chipotle a vymačkejte limetku do ochlazujícího popcornu. Tato variace je lahodným, kořeněně sladkým pohledem na konvici kukuřice pro ty, kteří nechtějí jen něco sladkého. Jakmile je popcorn hotový, posypte chipotle prášek a vytlačte půl limetky přes popcorn a za stálého míchání. Roztáhněte a ochlaďte jako obvykle.
    • Pro ještě pikantnější popcorn přidejte také 0,25 čajové lžičky kajenského pepře.
  3. 3
    Přidejte 2 lžíce ochuceného sirupu spolu s cukrem, abyste vytvořili jakoukoli odrůdu, kterou si můžete přát. Nejběžnější volbou jsou kávové sirupy, stejné jako u ochucených latte. Poznamenejte si seznam složek na sirupu - pokud obsahují hodně cukru, zvažte nakrájení cukru na 0,25 šálků. Jednoduše přidejte sirup, když do něj vstoupí popcorn, a vařte jako obvykle.
  4. 4
    Vyzkoušejte dekadentní hnědou polevu ze skořice a cukru. Chcete-li připravit tuto lahodnou variantu, vložte do misky a na 30 sekund do horké mikrovlnné trouby 0,67 šálku (160 ml) hnědého cukru, 0,5 lžičky skořice a 3 lžíce másla. Popcorn uvařte jako obvykle a těsně před vylitím jej vychladněte, popcorn nalijte horkou máslovou směsí a rychle promíchejte. Super jako obvykle.
    • Poznámka - máslová směs by měla být při nalití stále horká, takže se nebojte v případě potřeby ji znovu zahřát na 10-15 sekund.
    Příliš dlouhé čekání ve snaze je všechny popelit povede ke spálené kukuřici
    I když vždy budete mít neobskakovaná jádra, příliš dlouhé čekání ve snaze je všechny popelit povede ke spálené kukuřici.
  5. 5
    Vyšlehněte kukuřičnou kukuřici z javoru a slaniny, abyste zapůsobili na jakýkoli dav. Vařte 4 plátky slaniny na pánvi, ponechejte veškerou přebytečnou mastnotu a nechte ji vychladnout. Nakrájejte slaninu na malé kousky a promíchejte 1 lžící javorového sirupu, odložte stranou. Použijte přebytečný tuk ze slaniny místo normálního 3 lžíce oleje, doplňte více rostlinného oleje, pokud ho nemáte dost, a použijte jej k vaření kukuřice jako obvykle. Jakmile je popcorn hotový, vmíchejte javorovou slaninu a ochlaďte jako obvykle.
    • Možná budete chtít snížit hladinu cukru na 0,25 šálku (60 ml), protože javorový sirup dodá trochu sladkosti.
    • Zvažte, jak z receptu vyjmout část soli, protože slaniny je spousta.

Tipy

  • Pokud chcete trochu víc lahodit, po dokončení vaření přidejte další špetku soli.
  • Měli byste to dělat spíše v menších dávkách než v jednom velkém hrnci - nevaříte více než šálek kukuřice najednou, abyste zabránili spálení.

Varování

  • Cukr je při zahřátí extrémně horký a může způsobit vážné popáleniny hned u kamen. Buďte opatrní.
  • S cukrem v oleji mají jádra tendenci hořet rychleji než běžná kukuřice. Mějte to na očích!

Věci, které budete potřebovat

  • Velká konvice nebo hrnec s těžkým dnem
  • Víčko
  • Pečící papír
  • Pergamenový papír
  • Vařečka nebo míchadlo.
  • Rukavice nebo držáky na hrnce

Otázky a odpovědi

  • Byl jsem velmi nadšený, že moje kukuřičná kukuřice bude sladká, ale nakonec to bylo hořké. Co se pokazilo? Nebylo to ani spálené.
    Zdá se, že olej byl příliš opařený nebo zahřátý, než jste přidali jádra. Možná jste jádra nespálili, ale váš olej a cukr se musely vařit při příliš vysoké teplotě.
  • Proč potřebujete slaninu?
    Slanina dodává konvici chuť kukuřice a zlepšuje její chuť, ale je volitelná.
  • Mohu připravit kukuřici v horkovzdušném popperu?
    Jo, předpokládám, že ano. Jsou to stejné věci, jen jinak označené, takže nechápu, proč by to byl problém.

Související články
  1. Jak přednést projev na rozloučenou?
  2. Jak vyrobit buvolí popcorn?
  3. Jak udělat pečené bramborové lupínky?
  4. Jak vyrobit bramborové lupínky pomocí světlicového oleje?
  5. Jak vytvořit čipy a namočit?
  6. Jak udělat sladkou party mix?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail