Jak si vyrobit Medivnyk (medové koláče)?

Medivnyk (medové koláče) je skvělý dezert, který jistě zapůsobí na vaši rodinu a přátele.
Medivnyk (medové koláče) je skvělý dezert, který jistě zapůsobí na vaši rodinu a přátele. Medivnyk je milován pro svou hladkou strukturu a lehce kořeněnou chuť. V kroku 1 se dozvíte, jak tyto sladké dobroty připravit.
- 3 velká vejce
- 1 šálek (340 g) čerstvého medu
- 0,75 šálku (150 g) cukru
- 4 lžíce pomerančového džusu
- 0,33 šálku (80 ml) rostlinného oleje
- 2 lžíce (24 g) zakysané smetany
- 2 lžičky pomerančové marmelády
- 0,75 lžičky jedlé sody
- 2,67 šálků (335 g) univerzální mouky
- 0,25 lžičky mletého hřebíčku
- 0,75 lžičky mleté skořice
- 0,75 lžičky prášku do pečiva

Před vyjmutím koláčů z pánve vyjměte koláče a nechte je vychladnout.
- 1Předehřejte troubu na 163°C (162°C).
- 2Tuk a mouku dva (2) bochníky o rozměrech 8,5 x 4,5".
- 3Ve velké misce rozšlehejte vejce, cukr, med, olej, pomerančový džus, zakysanou smetanu a marmeládu, dokud nejsou dobře promíchány. Dát stranou.
- 4V samostatné velké misce smíchejte suché přísady (mouku, sódu, prášek do pečiva, skořici a hřebíček), dokud nebudou dobře promíchány.
- 5Opatrně přidejte suché přísady k vlhkým přísadám a míchejte, dokud nedosáhnete konzistence těsta.
- 6Nalijte těsto do každé z bochníků a pečte 45 minut.
- 7Snižte teplotu na 149°C (148°C) a pečte dalších 20–25 minut.
- 8Před vyjmutím koláčů z pánve vyjměte koláče a nechte je vychladnout.
- 9Nakrájejte na kousky, ale dávejte přednost.
- Zkuste servírovat s medem nebo ovocem.
Přečtěte si také: Jak připravit kastrol s francouzskou cibulovou polévkou?