Jak si vyrobit gepardy?

Přeneste je do sáčku naplněného sýrovým práškem
Když měli gepardi čas ochladit a vypustit je, přeneste je do sáčku naplněného sýrovým práškem.

Většina lidí se spokojí s nákupem balíčku Cheetos z obchodu, když dostane chuť, ale můžete si také udělat domácí verzi ve své vlastní kuchyni. Skvělá věc na domácích svačinách, jako je tato, je, že si můžete recept přizpůsobit různým stravovacím požadavkům, měnit ingredience podle svého vkusu a experimentovat s různými způsoby a recepty vaření, dokud nenajdete své oblíbené. Pokud chcete, aby to bylo podobné jako běžné Cheetos, klíčem k domácím Cheetos je hluboké smažení občerstvení a použití vysoce kvalitního sýrového prášku.

Složení

Cheetos

  • 0,5 šálku (63 g) mouky
  • 0,5 šálku (85 g) kukuřičné mouky
  • 0,5 lžičky (3 g) soli
  • 0,5 šálku (118 ml) vody
  • 4 šálky (940 ml) rostlinného oleje na smažení
  • 1 šálek (226 g) koření práškového sýra čedar

Sýrové kadeře

  • 0,25 šálku (57 g) nesoleného másla, chlazeného a na kostky
  • 1 čajová lžička (6 g) soli, rozdělená
  • 0,25 čajové lžičky (0,75 g) česnekového prášku
  • 1 šálek (125 g) univerzální mouky
  • 1,5 čajové lžičky (5 g) kukuřičné mouky
  • 0,5 šálku (63 g) sýra, jemně nastrouhaného
  • 2 lžíce (28 g) prášku sýra čedar
  • 0,5 čajové lžičky (1 g) podmáslí v prášku
  • 0,5 lžičky (1 g) kukuřičného škrobu
Oddělte gepardy a sýrový prášek
Oddělte gepardy a sýrový prášek.

Část 1 ze 3: Výroba imitace gepardů

  1. 1
    Předehřejte olej. Nalijte olej do velké pánve a ohřejte na střední teplotu, aby se olej předehřál. Na stranu pánve připevněte teploměr s cukrovinkami a vložte žárovku do oleje. Před smažením těsta, aby se vytvořil Cheetos, by měl mít olej 177°C.
  2. 2
    Naplňte pytel sýrovým práškem. Nalijte sýrový prášek do uzavíratelného plastového sáčku. Když budou Cheetos smažené a vychladlé, hodíte je do sýra, abyste je obalili.
  3. 3
    Smíchejte suché přísady. Ve střední misce smíchejte mouku, kukuřičnou mouku a sůl. Smíchejte suché ingredience dohromady, aby se vše spojilo, a odstraňte všechny hrudky, které mohou být v mouce nebo kukuřičné mouce.
    • Pro tento recept můžete použít běžnou kukuřičnou moučku, jemně mletou kukuřičnou mouku nebo kukuřičnou mouku. Kukuřičná moučka vytvoří mírně drsnější texturu, zatímco kukuřičná mouka vytvoří hladší Cheetos.
  4. 4
    Přidejte vodu a připravte těsto. Naplňte konvici po rysku minimálního plnění. Přiveďte vodu k varu a nechejte ji několik minut vychladnout. Nalijte 0,5 šálku (118 ml) velmi horké vody do odměrky. Nalijte horkou vodu do suchých ingrediencí pomalu a míchejte směs při nalití.
    • Pokračujte v šlehání, dokud nebude celá voda zapracována a nebudete mít hladké těsto.
  5. 5
    Těsto přeneste do potrubí. Připevněte potrubní vak s velkou hladkou kulatou špičkou. Nalijte směs těsta do potrubí. Když je sáček plný nebo když je přidáno celé těsto, otočte horní část sáčku, aby těsto zůstalo uvnitř.
    • Pokud nemáte vak na potrubí, použijte čistý mrazicí vak. Ve spodním rohu sáčku vyřízněte půlpalcový (1,3 cm) otvor a těsto přitlačte směrem k otvoru, aby se vyfouklo.
  6. 6
    Do rozpáleného oleje napipetujte kulatiny těsta. Když má olej teplotu a těsto je připraveno k použití, vymačkejte do oleje kousky těsta o délce 5,10 cm. Když vytlačíte větší část těsta, odstřihněte jej pomocí nůžek nebo nůžek z vaku na potrubí.
    • Opakujte, dokud nenaplníte pánev tolika deníky, kolik se jen vejde, ale Cheetos do pánve nehazujte. Možná je budete muset smažit v několika dávkách.
  7. 7
    Smažte těsto po dobu čtyř minut. Chcete, aby polena měla zlatou barvu, když vyjdou z oleje. Pokud Cheetos nejsou plně ponořeni v oleji, použijte vidličku nebo tyčinky a otočte je do poloviny doby vaření.
    • Pro zdravější gepardy je pečte v troubě s teplotou 177°C po dobu 15 až 18 minut, jednou v polovině doby vaření je otočte.
  8. 8
    Vypusťte přebytečný olej. Naberte vařeného geparda z rozpáleného oleje pomocí kovové štěrbinové lžíce. Přeneste je na talíř pokrytý několika vrstvami papírového ručníku. Nechte Cheetos vypustit a jednu až dvě minuty vychladnout.
    • Jakmile vyjde první dávka z pánve, před přidáním další dávky těsta nechte olej opět dosáhnout teploty.
  9. 9
    Klády natřete sýrovým práškem. Když měli gepardi čas ochladit a vypustit je, přeneste je do sáčku naplněného sýrovým práškem. V sáčku udržujte co nejvíce vzduchu a sáček uzavřete. Protřepejte sáček, aby se Cheetos hodil do sýrového prášku a úplně je obalte.
    • V případě potřeby přidejte do sáčku další sýr, zejména po každé várce.
  10. 10
    Oddělte gepardy a sýrový prášek. Umístěte cedník do větší mixovací nádoby. Nalijte Cheetos a sýrový prášek do cedníku. Tímto způsobem zůstanou Cheetos v cedníku a sýrový prášek se proseje do misky níže.
    • Přeneste Cheetos na servírovací talíř nebo vzduchotěsnou nádobu pro skladování a nalijte sýr, který se shromáždil v misce, zpět do mrazicího vaku.
  11. 11
    Zarýt! Jakmile jsou všechna vaše Cheetos smažena, ochlazena a potažena sýrovým práškem, můžete se posadit a vychutnat si domácí Cheetos. Zbytky skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až několika dní.
Polovinu vychlazených sýrových kadeří nakvapkejte do sáčku se sýrovým práškem
Polovinu vychlazených sýrových kadeří nakvapkejte do sáčku se sýrovým práškem.

Část 2 ze 3: Výroba pečených sýrových kadeří

  1. 1
    Smažte společně máslo a koření. V misce stojánkového mixéru smíchejte máslo, česnekový prášek a 0,5 lžičky (3 g) soli. Pomocí lopatkového nástavce šlehejte ingredience dohromady středně nízkou rychlostí asi dvě minuty, dokud nebude směs lehká a nadýchaná.
    • Smíchejte ingredience v mixovací misce a použijte dřevěnou lžíci nebo gumovou stěrku na smetanu másla, pokud nemáte stojanový mixér.
  2. 2
    Vytvořte těsto. Přidejte mouku, kukuřičnou mouku a rozdrcený sýr na krémové máslo. Přepněte mixér na nízkou rychlost a pokračujte v šlehání ingrediencí další dvě minuty. Přestaňte mísit, když se směs spojí jako pevné těsto.
    • Ideálním sýrem pro tento recept je silný sýr jako Monterey Jack nebo bílý čedar.
  3. 3
    Těsto ochlaďte. Těsto vyklopte na rovný povrch, jako na desce. Hněteme těsto do kuličky a pak jej pevně zabalíme do plastové fólie. Přeneste zabalené těsto do uzavíratelného plastového sáčku, vytlačte veškerý vzduch a sáček uzavřete. Přesuňte těsto do chladničky a nechte ho alespoň hodinu vychladnout.
    • Chlazení těsta poskytne mouce čas na odpočinek a při tvarování sýrových kadeří bude s těstem snadnější manipulace.
  4. 4
    Předehřejte troubu. Když je těsto 15 minut od chlazení, nastavte troubu na 177°C (177 C) a nechte ji předehřát. Na počkání vyložte dva plechy na pečení pergamenovým papírem nebo silikonovými podložkami.
  5. 5
    Těsto stočte do kadeří. Vyjměte těsto z chladničky, vyjměte ho ze sáčku a rozbalte jej z plastu. Odtrhněte kuličky těsta o průměru 5 cm a každou z nich rozvalte na kládu o délce 5 cm a tloušťce 1,3 cm. Tvarujte kulatiny na půlměsíce a přeneste je na připravené plechy na pečení.
    • Kadeře lze umístit blízko sebe, ale ujistěte se, že se nedotýkají.
  6. 6
    Pečte kadeře. Když jsou kadeře hotové a trouba má teplotu, přesuňte plechy do trouby. Pečte kadeře po dobu 12 až 15 minut, dokud nejsou na okrajích zlatohnědé a již nebudou lesklé.
  7. 7
    Ochlaďte kadeře. Když jsou kadeře upečené, přeneste je do drátěného chladicího stojanu a nechte je asi 30 minut až hodinu vychladnout. Chcete, aby měli pokojovou teplotu, než je natřete sýrem.
  8. 8
    Vytvořte sýrový povlak. V malé misce smíchejte sýrový prášek, podmáslí, kukuřičný škrob a zbývající 0,5 lžičky (3 g) soli. Smíchejte ingredience dohromady, aby se plně spojily, a vytvořte hladký prášek. Sýrový prášek přeneste do uzavíratelného plastového sáčku.
    • Prášek můžete také rozmíchat v kuchyňském robotu pulzováním ingrediencí po dobu 15 sekund.
  9. 9
    Vychlazené kadeře natřete sýrem. Polovinu ochlazených sýrových kadeří nakapejte do sáčku se sýrovým práškem. Utěsněte vak a protřepejte jej, aby se kadeře plně pokryly práškem. Pomocí štěrbinové lžíce odstraňte potažené kadeře ze sýrového prášku.
    • Opakujte s druhou polovinou kadeří, dokud nejsou všechny kadeře pokryty.
  10. 10
    Naservírujte kadeře a uložte zbytky. Jakmile jsou kadeře potaženy sýrovým práškem, jsou připraveny k vychutnání. Pro dosažení nejlepších výsledků okamžitě podávejte a zbytky skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až jednoho týdne.
Když jsou Cheetos smažené a vychladlé
Když jsou Cheetos smažené a vychladlé, hodíte je do sýra, abyste je obalili.

Část 3 ze 3: Nahrazení přísad

  1. 1
    Udělejte vegany gepardy. Lidé, kteří dodržují veganskou stravu, nejí mléčné výrobky, ale můžete si vyrobit domácí veganské Cheetos nahrazením sýrového prášku nutričními kvasnicemi. Tyto Cheetos jsou vhodné i pro lidi, kteří netolerují laktózu. Chcete-li vyrobit veganský sýrový prášek, pulzujte společně v kuchyňském robotu:
    • 1 šálek (125 g) kešu
    • 0,75 šálku (45 g) nutričních kvasnic
    • 0,25 šálku (23 g) ovesné mouky
    • 0,25 šálku (31 g) tapiokové mouky
    • 1 lžíce (5 g) papriky
    • 1 lžíce (14 g) cukru
    • 2 čajové lžičky (4 g) práškové hořčice
    • 2 čajové lžičky (12 g) mořské soli
    • 2 čajové lžičky (6 g) cibulového prášku
  2. 2
    Rozhodněte se pro bezlepkovou verzi. Pro lidi, kteří mají celiakii, je vyhýbání se lepku klíčem k udržení zdraví. Výroba bezlepkových Cheetos doma je možná a vše, co musíte udělat, je změnit typ mouky, kterou používáte. Aby bylo vaše občerstvení bezlepkové, nahraďte pšeničnou mouku stejnými díly:
    • Velmi jemná hnědá rýžová mouka
    • Čiroková mouka
    • Bramborový škrob
  3. 3
    Přizpůsobte si gepardy. Cheetos přicházejí v různých příchutích a můžete je replikovat a vytvořit si vlastní přidáním různých koření do sýrového prášku. Přidejte 1 až 2 čajové lžičky jakékoli bylinky nebo koření, které chcete připravit v různých verzích. Zde je několik nápadů na koření, které můžete přidat:
    • Jalapeño prášek k výrobě cheddar jalapeño Cheetos
    • Chili prášek na výrobu chilli sýra Cheetos
    • Rajčatový prášek a oregano na přípravu pizzy Cheetos
    • Chipotle a ranč prášky, aby chipotle ranč Cheetos

Otázky a odpovědi

  • Vypadají sýrové kadeře křupavé?
    Ano, sýrové kadeře vyjdou křupavé, pokud je upečete dostatečně dlouho.
  • Jak připravím horké gepardy?
    Pikantní Cheetos můžete připravit přidáním jalapeño nebo chilli prášku do hranolků, jakmile jsou hotové.
  • Je možné místo sýrového prášku použít extrémně nastrúhaný sýr?
    To může fungovat, i když možná budete chtít nastrúhaný sýr dochutit trochou soli a pepře, abyste získali více chuti, jako to dělají typické balíčky sýrových prášků.

Související články
  1. Jak udělat 24-hodinový herní maraton?
  2. Jak udržovat preclíky v teple?
  3. Jak si vyrobit dýně z bílé čokolády?
  4. Jak uspořádat neformální jarní prázdniny (dospívající)?
  5. Jak naplánovat tematickou narozeninovou oslavu?
  6. Jak uspořádat tematickou párty Pillsbury Doughboy?
Tento web používá cookies k analýze návštěvnosti a personalizaci reklam. Pokud stránky dál používáte, dáváte najevo, že s tím souhlasíte. Pro více informací navštivte naše Zásady ochrany osobních údajů.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail