Jak vyrobit kobylku Martini?

Ne martini „mužní“, ale ani „dívčí“ martini, toto míšenec odolává charakterizaci.
Grasshopper martini je mátový koktejl zelené barvy, který je vyroben z jednoho dílu zeleného crème de menthe, jednoho dílu bílého crème de cacao a jednoho dílu krému nebo půl na půl. Likér Crème de menthe může chutnat poněkud nepříjemně, pokud se pije přímo, ale ve směsi s ostatními přísadami přispívá k velmi přitažlivému mátovému charakteru, který příliš neovládá chuť koktejlu. Ozdobte kobylku snítkou máty.
- 1 oz (30 ml) smetany
- 1 oz (30 ml) crème de cacao
- 1 oz (30 ml) krému nebo půl na půl
- Snítka máty na ozdobu
Metoda 1 ze 2: výroba kobylky
- 1Přidejte led do koktejlové třepačky.
- 2Do koktejlové třepačky přidejte stejné díly creme de menthe, crème de kakao a smetanu nebo půl na půl.
- 3Uzavřete šejkr.
- 4Ingredience prudce protřepejte asi pět sekund.
- 5Přeceďte do koktejlové sklenice. Na povrchu nápoje by se měla vytvořit hustá zelená pěna.
- 6Ozdobte snítkou máty. Větvičku lze opřít o okraj sklenice nad nápojem. Je v pořádku, když je snítka částečně v nápoji.
- 7Podávejte a užívejte si!

Trochu to promíchejte s modrým martini.
Metoda 2 ze 2: Výroba dalších smíšených „martini“
- 1Udělejte s'more martini. Pro dítě uvnitř vás, které miluje marshmallow víc než miluje alkohol, je tento nápoj strážcem. Čokoládově, sametově a dekadentně.
- 2Trochu to promíchejte s modrým martini. Modré martini, nevýrazně pojmenované, ale krásně koncipované, kombinuje gin a modré Curaçao místo tradičního vermutu. Pro zábavu milující a mírně vzpurné.
- 3Udělejte jablečný mošt martini. Ne martini „mužní“, ale ani „dívčí“ martini, toto míšenec odolává charakterizaci. Zemitý, hluboký, dobře zaoblený - záhada ve sklenici.
- 4Zkuste martini z granátového jablka. Granátová šťáva, hlavní složka grenadinu, přispívá k základnímu kouzlu tohoto martini. Růžová a živá, mírně kyselá, ale pozitivně svěží.
- 5Vyzkoušejte tiramisu martini. Tento nápoj jako vír kávy, čokolády a šlehačky uspokojí víc než jen nadměrnou chuť. Pro každého, kdo si někdy přál, aby klasický italský dezert byl čistý - ne částečně - chlast.
- Nikdy se nepokoušejte vyrobit kobylku bez kakaového krému. crème de cacao je likér s čokoládovou příchutí a přispívá do koktejlu poněkud jemnými, ale velmi důležitými příchutěmi.
- Pijte alkoholické nápoje zodpovědně.
Přečtěte si také: Jak udělat úsměv na černém zubu?