Tento web používá cookies k analýze návštěvnosti a personalizaci reklam. Pokud stránky dál používáte, dáváte najevo, že s tím souhlasíte. Pro více informací navštivte naše Zásady ochrany osobních údajů.

Jak si vyrobit shingaras?

Pomocí kleští namočte do oleje tři nebo čtyři shingary
Pomocí kleští namočte do oleje tři nebo čtyři shingary.

Šingarové, bengálští, si berou samosy, jejich výroba trvá nějakou dobu a jsou dokonalí, ale úsilí stojí za to. Začnete tím, že připravíte těsto a připravíte ingredience na jejich plnění. Výroba náplně je prostě otázkou restování ingrediencí v pánvích. Potom tvarujte a naplňte své pečivo, ochlaďte je v lednici a smažte je ve woku.

Složení

Přísady do pečiva:

  • 1,75 šálků univerzální mouky (219 g)
  • 0,75 lžičky soli
  • 0,75 čajové lžičky semen nigella
  • 2 lžíce oleje na vaření
  • 0,75 šálku vody (178 ml)

Plnící přísady:

  • 1 čajová lžička Panch phoron (bengálština: পাঁচ ফোড়ন)
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1 malá červená cibule
  • 3 středně velké brambory
  • 0,5 květák
  • 0,25 šálku zeleného hrášku (85 g)
  • 0,5 čajové lžičky kurkumy
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 0,25 šálku vody (59 ml)
  • 0,5 lžičky semen fenyklu
  • 1 až 2 sušené červené chilli papričky
  • 0,25 šálku nesolených arašídů
  • 2 lžíce čerstvého koriandru
Dolní část malé pánve potřete olejem na vaření
Dolní část malé pánve potřete olejem na vaření.

(dělá 20 shingaras)

Část 1 ze 3: Příprava surovin

  1. 1
    Zkombinujte mouku, sůl a semena. Nalijte mouku do velké mísy. Přidejte sůl a nigella semínka. Míchejte a kombinujte.
  2. 2
    Přidejte olej a vodu, aby se vaše těsto. Nejprve přidejte olej a promíchejte, dokud se struktura nerozpadne. Dále vmíchejte vodu. Míchejte a / nebo hnětte, abyste vytvořili pevné, ale tvárné těsto.
    • Misku zakryjte víkem nebo plastovým obalem a poté ji odložte.
  3. 3
    Připravte své vegetariány, koriandr a zázvor. Oloupejte brambory. Poté je nakrájejte na malé kostky. Nakrájejte také květák a cibuli na malé kousky. Nakonec nasekejte koriandr a nastrouhejte zázvor.
  4. 4
    Pražte arašídy. Dolní část malé pánve potřete olejem na vaření. Olej zahřejte na střední teplotu. Poté přidejte arašídy a smažte, dokud nezhnědnou.
  5. 5
    Mlít arašídy. Přeneste je na papírový ručník. Nechte ručník absorbovat přebytečný olej. Poté je přeneste do malé misky a rozemlejte maltou.
Plech na pečení vložte do chladničky
Na to položte šingaras a plech na pečení vložte do chladničky.

Část 2 ze 3: vaření náplně

  1. 1
    Smažte panch phoron, zázvor a cibuli. Nejprve pokryjte dno velké pánve kuchyňským olejem a hořák nastavte na střední teplotu. Jakmile se olej zahřeje, přidejte Panch phoron. Jakmile začne praskat, vmíchejte zázvor a poté cibuli. Vařte, dokud cibule nezprůhlední (přibližně tři až čtyři minuty).
  2. 2
    Přidejte brambory. Jakmile se cibule změní na průsvitnou, vmíchejte brambory. Zakryjte pánvi víkem. Poté nechte brambory vařit, dokud nezačnou měknout (zhruba pět minut).
  3. 3
    Přidejte květák, hrášek, sůl a kurkumu. Odkryjte pánvi. Do směsi zamíchejte každou novou přísadu, dokud se rovnoměrně nespojí.
  4. 4
    Přidejte vodu a vařte deset minut. Nalijte vodu. Znovu zakryjte pánvi. Směs necháme vařit zhruba deset minut, nebo dokud zelenina nezmäkne.
  5. 5
    Opečte kmín, fenykl a chilli na samostatné pánvi. Počkejte, až zelenina změkne, natřete dno malé pánve olejem na vaření. Nastavte hořák na střední teplotu a přidejte kmín, fenykl a chilli, jakmile se olej zahřeje.
  6. 6
    Rozemlejte koření a přidejte je do zeleniny. Jakmile jsou voňavé, přemístěte je do malé misky. Pomocí malty je rozdrťte. Poté vmíchejte prášek do zeleniny.
  7. 7
    Zkontrolujte hladinu vlhkosti ve vaší zeleninové směsi. Počkejte, až se voda sníží. Poté do směsi vtlačte lžíci. Chcete, aby byla směs dostatečně vlhká, aby snadno pod tlakem, ale jinak docela suchá.
  8. 8
    Přidejte arašídy a koriandr a odstavte z ohně. Jakmile směs dosáhne požadované konzistence, promíchejte arašídy a koriandr. Vyjměte pánev z hořáku. Směs necháme vychladnout.

Část 3 ze 3: Smažení vašich šingar

  1. 1
    Vytvarujte si pečivo. Rozdělte těsto na rovnoměrně velké kuličky (každá by měla mít přibližně velikost limetky). Každý z nich vyrovnejte na disk o tloušťce přibližně 0,25 centimetru (0,098 palce). Rozkrojte disk na polovinu a poté každou polovinu sklopte do tvaru kužele. Sevřete špičku kuželu, abyste ji zcela utěsnili a zabránili úniku.
    • To je pravděpodobně nejtěžší krok pro začátečníka, takže se nebijte, pokud vaše kužele nejsou jednotné. Jen se soustřeďte na to, abyste se ujistili, že každý je pevně utěsněn.
  2. 2
    Naplňte každý kužel. Do každého kornoutu přidejte zhruba 1,5 čajové lžičky náplně. Chybně na straně příliš malého plnění než příliš mnoho. Vyvarujte se přeplnění, protože by to mohlo způsobit prasknutí pečiva při vaření. Jakmile je naplněn, sevřete otvor a pevně utěsněte.
    • Vzhledem k tomu, že zde používáte prsty, nezapomeňte počkat, dokud směs dostatečně nevychladne, abyste se nespálili.
  3. 3
    Ochlaďte své šingary. Vyložte plech na pečení pergamenovým papírem. Na to položte šingaras a plech na pečení vložte do chladničky. Nechte je půl hodiny chladit.
  4. 4
    Zahřejte olej na smažení. Do woku nalijte 2 šálky (473) oleje na vaření. Nastavte teplotu na středně nízkou a počkejte, až se olej zahřeje. Otestujte teplotu tak, že jí hodíte kousek těsta nebo strouhanku. Olej je připraven, když těsto nebo strouhanka po kontaktu okamžitě začnou prskat.
  5. 5
    Smažte shingaras v dávkách. Pomocí kleští namočte do oleje tři nebo čtyři shingary. Dávejte pozor, abyste je nepropustili, protože by to způsobilo vystříknutí horkého oleje. Smažte každou dávku, dokud těsto nezbarví dozlatova. Přeneste je na papírové ručníky, aby přebytečný olej odtékal, zatímco se další dávka vaří. Jakmile je poslední dávka hotová, podávejte je, dokud jsou ještě horké.
Natřete dno malé pánve olejem na vaření
Počkejte, až zelenina změkne, natřete dno malé pánve olejem na vaření.

Věci, které budete potřebovat

  • Odměrky a lžíce
  • Velká mísa s víkem nebo plastovým obalem
  • Prkénko na krájení
  • Nůž
  • Malá pánev
  • Papírové ručníky
  • Minomet
  • Malá mísa
  • Sporák
  • Stolní olej
  • Velká pánev s víkem
  • Lžíce na míchání
  • Pečící papír
  • Pergamenový papír
  • Lednička
  • Wok
  • Kleště
Související články
  1. Jak udělat dýňový tvarohový koláč?
  2. Jak vyrobit sušenky z ovsa?
  3. Jak vyrobit ruské sušenky se sušeným ovocem?
  4. Jak připravit borůvkové řecké jogurtové sušenky?
  5. Jak vyrobit ježkové sušenky?
  6. Jak vyrobit duhové sušenky?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail