Jak vyrobit mátový ocet?

Použijte trychtýř, aby na vás nevylil horký ocet.
Mátový ocet je velmi osvěžující a hodí se k nejrůznějším pokrmům, jako je hrášek, salátové dresinky, chlazené nápoje, jehněčí pokrmy atd. Výroba je velmi snadná.
- Mátové listy, čerstvé a nestříkané
- Kvalitní bílý ocet
- 1Zatlačte co nejvíce lístků máty do čisté láhve.
- 2Zahřejte bílý ocet v malé pánvi. Mělo by jich být dost k naplnění lahve.
- 3Nalijte horký ocet do láhve. Použijte trychtýř, aby na vás nevylil horký ocet.
- 4Lahvičku uzavřete a nechejte 6 týdnů tuhnout. Během této doby bude mátová příchuť difundovat octem.
- 5Sloužit. Před použitím přeceďte.
- 6Hotovo.
- Při nalévání noste silné gumové rukavice, které vás ochrání proti postříkání horkým octem.
- Sterilizovaná, čistá skleněná láhev se zátkou
- Pánev
- Trychtýř
- Filtr
- Silné gumové rukavice
Přečtěte si také: Jak připravit Ulava Charu Biryani?