Tento web používá cookies k analýze návštěvnosti a personalizaci reklam. Pokud stránky dál používáte, dáváte najevo, že s tím souhlasíte. Pro více informací navštivte naše Zásady ochrany osobních údajů.

Jak vyrobit mátový ocet?

Použijte trychtýř, aby na vás nevylil horký ocet
Použijte trychtýř, aby na vás nevylil horký ocet.

Mátový ocet je velmi osvěžující a hodí se k nejrůznějším pokrmům, jako je hrášek, salátové dresinky, chlazené nápoje, jehněčí pokrmy atd. Výroba je velmi snadná.

Složení

  • Mátové listy, čerstvé a nestříkané
  • Kvalitní bílý ocet

Kroky

  1. 1
    Zatlačte co nejvíce lístků máty do čisté láhve.
  2. 2
    Zahřejte bílý ocet v malé pánvi. Mělo by jich být dost k naplnění lahve.
  3. 3
    Nalijte horký ocet do láhve. Použijte trychtýř, aby na vás nevylil horký ocet.
  4. 4
    Lahvičku uzavřete a nechejte 6 týdnů tuhnout. Během této doby bude mátová příchuť difundovat octem.
  5. 5
    Sloužit. Před použitím přeceďte.
  6. 6
    Hotovo.

Tipy

  • Při nalévání noste silné gumové rukavice, které vás ochrání proti postříkání horkým octem.

Věci, které budete potřebovat

  • Sterilizovaná, čistá skleněná láhev se zátkou
  • Pánev
  • Trychtýř
  • Filtr
  • Silné gumové rukavice

Přečtěte si také:

Související články
  1. Jak vyrobit bezlepkové grahamové sušenky?
  2. Jak si vyrobit Pan Dulce?
  3. Jak vyrobit kokosové tortilly?
  4. Jak používat kari pastu?
  5. Jak si vyrobit Matar Paneer?
  6. Jak si vyrobit Vada Pav (Bombaj)?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail